Wasvoorschrift

Met de juiste wasvoorschriften gaat je lingerie en badmode extra lang mee

Hoe je lingerie en badgoed onderhouden?

Controleer de specifieke wasinstructies van het innaai-etiket. Maak alle haakjes vast en doe je lingerie of badgoed afzonderlijk in een afsluitbaar waszakje.

Vul de trommel tot maximaal 1/3, bij voorkeur met andere fijne items van dezelfde kleur. Kies voor een fijnwasprogramma op 30°C (tenzij anders aangegeven op het etiket), met een laag toerental (max. 600 rpm). Gebruik een kleine hoeveelheid mild vloeibaar wasmiddel voor delicate was en voeg géén bleekmiddel of wasverzachter toe.

Stop je items niet in de droogtrommel, maar laat ze aan de lucht drogen op een droogrek (bij voorkeur binnen of in de schaduw, niet in de volle zon). Haal de cups van je voorgevormde bh’s uit elkaar, zodat ze zonder deuken of vouwen drogen. Wring je lingerie of badgoed niet uit, leg je items nooit op een warmtebron en strijk ze niet.

Wanneer je items volledig droog zijn, is het belangrijk om ze goed op te bergen. Schuif de cups van je bh’s en badgoed in elkaar en berg ze in een rijtje op, zodat ze hun vorm behouden in je lade. Niet vouwen of plooien.

Extra tips:

  • Het is aangeraden je lingerie na 2 of 3 keer dragen te wassen.

  • Draag nieuw badgoed niet in de sauna of jacuzzi, en vermijd contact met hoge chloorconcentraties en zonnecrème.

  • Spoel badgoed na gebruik onmiddellijk uit in helder water.